Tweede verenigingsavond geeft verdieping en verbreding

Na een succesvolle verenigingsavond op 19 februari, kwam er  een vervolg op 17 juni. Op initiatief van het Dorpsplatform zijn in mei alle verenigingen in Giesbeek benaderd. Helaas viel de opkomst dit keer wat tegen maar, zoals een deelnemer op deze avond terecht opmerkte, “we praten nu met de mensen die er zijn’. Met steun vanuit gemeente Zevenaar was Marijke Krabbebos weer onze gesprekleidster.

Na de opening was het aan Tim van sportbedrijf Ataro om tekst en uitleg te geven over de ondersteuning die zij kunnen bieden aan verenigingen.  Hierna werden er in groepjes een aantal opdrachten aan het papier toevertrouwd.  Hierbij kwamen vragen aan de orde zoals; waar liggen kansen voor de verenigingen, wat verwacht je van het Dorpsplatform en wat zijn je zorgen voor de verenigingen. Daarbij kwamen er diverse ideeën naar voren.

Aan het einde van de avond bracht Glenn Witjes het programma “Zomer in Gelderland”  van TV Gelderland onder de aandacht. Op 9 augustus as. wordt dit programma opgenomen. Op die dag staat Giesbeek centraal en zijn er radio en TV uitzendingen vanaf de locatie van het Schuttersgebouw aan de Meentsestraat. Verenigingen en organisaties in Giesbeek krijgen de gelegenheid zich hierbij te presenteren.