Nadat bij het gemaal De Liemers in Giesbeek op initiatief van het Dorpsplatform, met steun van enkele plaatselijke ondernemers, een prachtige locatie voor fiets en wandelpassanten is gecreëerd werd het ook hoog tijd om de overige twee picknicktafels langs de Havendijk op te knappen. Deze twee picknickbanken verkeren in verre staat van ontbinding en nodigden niet uit om even lekker te gaan zitten en te genieten van het fantastische uitzicht over Rhederlaag met op de achtergrond de Veluwezoom. “Ja, dat bankje staat hier op een mooie plek, maar mooi dat ik daar niet ga zitten”, was een vaak gehoorde melding.  

Na wat telefoonverkeer werd duidelijk dat de renovatie van de picknicktafels niet binnen afzienbare tijd zou plaatsvinden. Op initiatief van buurtbewoners werd er naar nieuwe planken gezocht om de tafels op te knappen en kwam men bijWatersport vereniging Giesbeek (WSV) met een oplossing. Daar was men juist bezig om steigerplanken van hardhout te vervangen door kunststof. Deze CO2 neutrale actie leverde de buurtbewoners, na een schoonmaak actie, prima planken op voor de picknicktafels. 

Met een groep buurtbewoners, boormachines, scheppen, nieuwe schroeven en zo goed als nieuwe hardhoutenplanken, zien de picknicktafels er weer als nieuw uit. Inmiddels is de vergunning binnen om een kribbaken te plaatsen om hiermee de voormalige IJsselloop langs Giesbeek aan te geven. Tot 1969 kwamen de schepen nog door de IJssel waar nu de Giese Kop en Watersport is gevestigd. Deze locatie was tot die tijd een belangrijke plek waar de Giesbeekse binnenschippers hun schip aanmeerden om weekend te houden. Na afsluiting van deze rivierarm nabij camping de Mars is deze opgegaan in de recreatiegebied Rhederlaag.