Vanaf maandag 28 oktober tot 11 november 2019 vervangt de gemeente de parkeerautomaten in het centrum van Zevenaar.

De nieuwe parkeerautomaten zijn gemakkelijker in gebruik

  • U typt het kenteken van uw auto in bij de parkeerautomaat. U hoeft niet terug te lopen naar uw auto om een kaartje achter uw voorruit te leggen. 
  • U kunt met pin of contant betalen.

Niet alle parkeerautomaten komen terug

Een aantal parkeerautomaten rondom het centrum worden nauwelijks gebruikt. Daarom plaatsen ze op deze locaties geen nieuwe automaten. U kunt hier nog wel parkeren. Betalen doet u bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Daarvoor loopt u maximaal 250 meter. Met een bord wijst de gemeente de weg naar deze automaat. Op deze parkeerplaats staat een zonebord voor betalen met een parkeerapp.

Geen controle tijdens vervangen

In de weken dat de gemeente de parkeerautomaten vervangt, controleren zij niet op betaald parkeren in het centrum. Dit is van maandag 28 oktober tot en met zondag 10 november 2019.

Let op: zij controleren wel bij de parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Deze parkeerplaatsen zijn ook dan alleen bestemd voor mensen met een vergunning.

Stadspas of parkeerapp

Wist u dat u uw parkeergeld ook met uw mobiel of met de stadspas kunt betalen? U heeft dan geen pinpas of contant geld nodig. Met de stadspas of een parkeerapp op uw mobiel betaalt u achteraf en per minuut. U betaalt dan nooit te veel. Bij elke parkeerautomaat in het centrum staat een stadspaslezer. Kijk voor meer informatie over de stadspas op www.stadsparkeren.nl. Op www.vergelijkmobielparkeren.nl kunt u parkeerapps vergelijken.